Robohouse

In RoboHouse kunnen maakbedrijven en innovatieve organisaties ontdekken wat de mogelijkheden van cognitive robotics zijn. Zij kunnen er toepassingen ontwikkelen en deze testen in een industriële setting.

RoboHouse is een onderdeel van RoboValley van de TU Delft en is gericht op het ondersteunen van makers bij huisvesting en bij het ontwikkelen van een gezamenlijke Nederlandse visie op cognitive robotics. Robohouse is gevestigd in een gerenoveerde oude vleugel van de TU Delft en kent drie onderdelen: een leercentrum, een demonstratiecentrum en een testcentrum. In het leercentrum kunnen zowel studenten als bedrijven cursussen en workshops volgen. In het demonstratiecentrum staan industrial scale robots voor demonstraties en experimenten. In het testcentrum kunnen bedrijven nieuwe toepassingen testen. Bedrijven kunnen daar een robot en of andere faciliteiten huren om mee te werken.

De belangrijkste onderzoeksthema’s in Robohouse zijn vision en human-robot interaction. Robohouse werkt met een aantal bedrijven aan innovatieprojecten voor visuele kwaliteitsinspectie met behulp van robots. Binnen Robohouse werkt TNO aan de ontwikkeling van cobots, waarbij mensen samen met robots producten assembleren.

In 2018 is het fieldlab geopend en zijn de verschillende onderdelen begonnen met hun activiteiten. In het demonstratiecentrum voeren bedrijven en studenten de eerste experimenten en demonstraties uit. In het leercentrum zijn al diverse robotica cursussen gegeven onder andere op gebied van Robot Operation Systems en het programmeren van Vision Sytemen.
Het testcentrum gaat in 2019 van start, dan kunnen bedrijven en start-ups daar ‘technische haalbaarheid studies’ doen.
De onderzoekers van Robohouse doen verder mee aan de Rabo Robo Challenge. Daarbij verkennen de onderzoekers met consultants van Accenture bij bedrijven (klanten van de Rabobank) welke mogelijkheden er liggen voor robotisering en andere vormen van intelligente automatisering. Robohouse participeert verder in de Zuid-Hollande Digitale Innovatie Hub SMITZH.

Bezoekadres

Julianalaan 67, 2628 BC, Delft

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Anouschka Versleijen
a.g.s.versleijen@tudelft.nl
Foto contactpersoon
Jos van den Boom
j.c.j.vandenboom@tudelft.nl

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs