Smart Bending Factory

De Smart Bending Factory is een ultramoderne fabriek voor het lasersnijden en buigen van staal, die geheeld via internet wordt aangestuurd. Doel: ‘total-cost-of-ownership’met 20% verlagen en ‘time-to-market 5x sneller.

Het Varsseveldse bedrijf 24/7 tailorsteel was in Nederland één van de eersten in de metaalindustrie, die de mogelijkheden zag die internet en digitalisering bieden. Het bedrijf biedt een portal waar je online gesneden metalen platen kunt bestellen en die volgende dag bezorgd krijgt. Het hele orderproces en de verwerking in de fabriek is daarbij geautomatiseerd. Met als gevolg dat de kosten per product nagenoeg hetzelfde zijn of je nu één product bestelt of een serie van 500. Fieldlab de Smart Bending Factory bouwt hierop voort. Veel klanten van 24/7 tailorsteel willen namelijk ook dat de bestelde platen gebogen worden. Onder leiding van 24/7 tailorsteel gaat het fieldlab daarom ook het hele buigproces digitaliseren samen met klanten en kennisinstellingen. Het fieldlab vormt hiermee een voorbeeld van een slimme ketensamenwerking. Het delen van kennis en ervaringen met aansluitende partijen is één van de kernelementen.

Het fieldlab heeft een grote productiehal waar ook andere bedrijven naast 247 tailorsteel zich vestigen. Waar het snijden en buigen eerst op verschillende locaties gebeurde, gebeurt dat in de Smart Bending Factory op dezelfde plek. Deelnemende bedrijven investeren daarmee in de organisatie-ontwikkeling, processen en machines van hun eigen bedrijf. Een centrale rol in het fieldlab is weggelegd voor de door 247tailorsteel ontwikkelde SOPHIA web tool. Sophia analyseert de gewenste producten en ontwerpen razendsnel. Een aanvrager kan via het web ontwerpbestand de (STEP-, DXF- of DWG-bestanden) sturen en realtime een gedetailleerde offerte ontvangen. Het fieldlab maakt de uitwisseling van data en methodologie mogelijk en laat de verschillende bedrijven van elkaar leren.

247TailorSteel is in de Top 250 Groeibedrijven terechtgekomen (april 2018). De vestiging van het bedrijf in Varsseveld is gegroeid met zo’n 30 werknemers. Daarnaast heeft het bedrijf in 2018 een nieuwe vestiging bij Bremen geopend, waar het concept verder wordt uitgerold. Diverse onderwijsinstellingen doen mee aan het fieldlab. Het ROC Graafschap College in Doetinchem en Bedrijfstakschool Anton Tijdink in Terborg ontwikkelen een nieuw onderwijsprogramma op basis van Smart Industry. Inmiddels zijn ruim 50 studenten bij het fieldlab betrokken geweest.

Bezoekadres

Markenweg 11, 7051HS, Varsseveld

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs